barcelona eibarJosep Maria Bartomeu este marele protagonist al acestor zile și asta datorită conferinței de presă date miercuri, ocazie cu care a dat nenumărate titluri ziarelor. Pe lângă confirmarea noului contract al lui Neymar sau transferul lui Umtiti, Bartomeu a anunțat și bugetul de care dispune clubul pentru transferuri în această pauză estivală.

”Cifra cu care lucrează departamentul sportiv este de 60 de milioane, plus posibile încasări din vânzări” spune Bartomeu. Deocamdată s-au încasat doar 8 milioane de euro în schimbul plecării lui Bartra la Borussia Dortmund, ceea ce duce bugetul la 68 de milioane de euro. Dacă ținem cont că doar pentru Umtiti se cheltuie 22 de milioane, Barcelonei nu îi rămân prea mulți bani la dispoziție pentru transferuri. Posibil ca alte 3-4 milioane să se ducă pe recuperarea lui Denis Suarez de la Villareal, ceea ce înseamnă că mai rămâne disponibilă jumătate din suma anunțată de către Bartomeu.

Bartomeu a insistat însă ca prioritatea principală a Barcelonei este consolidarea contractelor principalilor jucători ai echipei. „Vrem să continuăm să fim competitivi, să avem cei mai buni jucători, sa savurăm fotbalul având vedete precum Messi, Iniesta, Neymar, Mascherano…. Avem un plan care să ne permită asta fără a fi nevoiți să vindem jucători”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here