Sezonul 2015-2016 a mai trecut un record in registrul Barcelonei, desi de aceasta e vorba de unul un pic mai ciudat. Cu cele trei penalty-uri fluierate de Clos Gomez in favoarea echipei blaugrana in meciul cu Sporting Gijon ( scor 6-0 ), Barcelona devine devine echipa cu cele mai multe lovituri de pedeapsă primite într-un singur sezon, 19 la număr, depășindu-i pe cei de la Betis, 16 penalty-uri in sezonul 1986-87.

Revenind la meciul de sâmbătă seară, comentariile pe tema arbitrajului nu au întârzâiat să apară, cele mai vehemente fiind cele ale fanilor Real Madrid, care consideră că arbitrul a ”tras pe față” cu Barcelona. Să vedem totuși cât de mult a greșit fluierașul și luăm ca referință analizele ziarelor de sport din Madrid:

1. Min 13. Golul de 1-0, un posibil fault la portar făcut de Luis Suarez ”Suarez nu faultează, gol valabil” spune Marca. Florin Prunea a pățit și el ceva asemănător, vă aduceți aminte?

2. Posibil henț făcut de Pique pe linia porții. Se vede pe reluări, au confirmat asta și comentatorii meciului, că fotbalistul respinge mingea corect, fără să facă henț. Balonul îl lovește în abdomen.

3. Min. 60 Henț clar făcut de Vranjes în propriul careu la scorul de 1-0, penalty nefluierat în favoarea Barcelonei.

hent vranjes
4. Min. 64. Posibil offside la Luis Suarez la golul de 2-0. Pe reluări se poate observa că atacantul blaugrana este in pozitie ilegală.

offside luis suarez
5. Min. 74 Henț clar făcut de Canella in propriul careu, penalty clar pentru Barcelona.

hent canella
6. Min 77. Cităm din Marca ”Lichnovsky îl împinge clar pe Neymar. Arbitrul a luat decizia corectă. Penalty.

fault neymar
7. Min. 86. Al treilea penalty. În ciuda faptului că Vranjes are mâna pe umărul lui Neymar, împiedicându-l să sară, Marca spune că ”nu e fault. Eroare a arbitrului”.

fault vranjes
Recapitulând, putem vedea că Barcelonei i-a fost refuzat un penalty clar la scorul de 1-0, a marcat un gol din offisde prin Suarez puțin mai târziu și un alt gol, cel de 5-0, dintr-un penalty unde există totuși o mână pe umărul lui Neymar. Cam cât de mult ”a tras” arbitrul cu Barcelona?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here