Repetarea performaței din 2009, atunci când Barcelona lui Guardiola a obținut cele șase titluri puse în joc, a ajuns la următorul nivel, acolo unde se află pe masă Supercupa Spaniei și Supercupa Europei.

program meciuri fc barcelona august
sursă fcbarcelona.es

Luis Enrique și oamenii lui știu că au în față șansa de a scrie istorie, iar luna august este una dintre bornele importante ale acestui an, Barcelona urmând să dispute șase meciuri oficiale ( plus două amicale ) pe durata respectivei luni.

O dată jucate amicalele din perioada de pregătire, primul examen serios bate destul de repede la ușă, pe 11 august, la Tbilisi. Barcelona va înfrunta Sevilla, încercând să câștige Supercupa Europei, ceea ce ar însemna bifarea celui de-al patrulea titlu al sezonului și cea de-a cincea Supercupă din istoria blaugrana.

După Supercupa Europei, la doar trei zile distanță, urmează Supercupa Spaniei, de această dată în dublă manșă, împotriva celor de la Athletic Bilbao. Turul se va juca pe 14 august pe San Mames, returul pe 17 august, la Barcelona.

Pe lângă cele șase meciuri oficiale, Barcelona va mai juca și două meciuri amicale în luna august: amical cu Fiorentina ( 2 august ) și Trofeul Joan Gamper pe 5 august, versus Roma, pe Camp Nou.

Trecute cele două supercupe, cu bine, sperăm, Barcelona va juca în august trei meciuri din noul sezon din La Liga. Pentru debutul în campionat sorții au scos-o în față tot pe Athletic Bilbao, meci care se va juca în weekend-ul 22-23 august, pentru ca pe 26 august să se joace meciul cu Getafe, meci contând pentru etapa cu nr. 10 din Primera Division. De ce joacă Barcelona meciul din etapa 10 în luna august? Respectivul meci ar fi trebuit să se joace pe 28 octombrie, însă Barcelona este obligată ca pe acea dată să joace meci în Cupa Spaniei, asta pentru a putea disputa Mondialul Cluburilor ce va avea loc în Japonia, între 10 și 20 decembrie.

Ultimul meci al lunii august este cel din etapa a 2-a, rivali fiind cei de la Malaga, întâlnire ce va avea loc pe Camp Nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here