barcelona atletico 2014

Meciul pe care Barcelona și Atletico îl vor juca sâmbătă pe Camp Nou ( ora 19:00 ) este considerat ca o finală a acestui sezon din Primera Division, însă nu este pentru prima oară când titlul acestei competiții se decide între două echipe care se întâlnesc în meci direct al ultimei etape.

La finalul sezonului 1945-1946, Barcelona întâlnea pe teren propriu Sevilla. Echipa andaluză era lider înainte de disputarea ultimei etape cu un punct avantaj în fața Barcelonei. Meciul, jucat pe stadionul Les Corts, se termina cu remiză pe tabela de marcaj, iar Sevilla se proclama campioană. Ulterior s-a aflat că Sevilla jucase ultimele șase etape ale campionatului cu un jucător ce avea in neregulă actele de înregistrare la federație, însă cazul a fost închis cu o amendă și titlul a rămas în sudul Spaniei.

Cinci sezoane mai târziu, aceeași Sevilla se bătea pentru titlu în ultima etapă a sezonului 1950-1951 având-o ca rivală pe Atletico. De această dată, cei de la Sevilla erau gazde și la fel ca in cazul precedent, oaspeții au reușit să scoată un egal, rezultat ce le-a permis să câștige titlul de campioană. Cu cei de la Atletico campioni, Barcelona a terminat acel sezon pe locul 5 în campionat.

sursă foto fcbarcelona.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here