statistici levante barcelona 0-5

E adevărat, au trecute puține etape, șase până acum, și poate ne pripim cu concluziile, însă se pare că încet, încet, râul revine în matca pe care a curs și sezonul trecut. Deocamdată, doar Atletico Madrid dă senzația că poate menține ritmul impus de Barcelona, mai ales acum după revenirea lui Diego Simeone pe banca tehnică și după victoria clară în fața Sevillei, scor 4-0.

Barcelona revine pe primul loc al clasamentului, singură, Valencia nereușind decât un egal ( 1-1 ) pe stadionul Anoeta, în fața celor de la Real Sociedad.

Real Madrid dă și ea semne de resuscitare după ce a luat startul șchiopătând, însă rămâne la patru puncte distanță de Barcelona și la șase goluri în compartimentul diferenței între golurile marcate și primite.

Capitol aparte remiza albă de la Malaga, Barcelona are un start de sezon fabulos, fiind lideră în campionat cu 16 puncte, 17 goluri marcate și nici unul primit. Numere care garantizează faptul că se muncește bine la antrenamente, în special pe faza defensivă și că, deocamdată, sistemul rotațiilor îi funcționează lui Luis Enrique.

În ofensivă, lipsește încă Luis Suarez însă, în ciuda criticilor apărute după meciul cu Malaga, Neymar și Messi, mai ales Messi, își fac datoria, marcând până acum 11 dintre cele 17 goluri marcate până acum. În cazul lui Messi, numerele sunt și mai halucinante, argentinianul, pe lângă cele cinci goluri marcate, având la activ și șapte pase decisive. Una peste alta, o medie de 2,83 goluri pe meci. Deloc rău, deși trebuie să recunoaștem că încă nu au apărut rivalii din partea de sus a clasamentului, însă la fel de bine trebuie să precizăm că aceste goluri au fost marcate împotriva unor echipe care, în marea lor majoritate ( excepție Athletic Bilbao ), și-au pus autobuzul în fața porții.

În defensivă, cel mai ”maltratat” compartiment din punct de vedere al rotațiilor, nu au fost probleme mari până acum și, indiferent de jucătorii folosiți de către Luis Enrique, poarta apărată de Claudio Bravo a rămas ”neperforată” în aceste prime 540 minute ale campionatului. De altfel, Bravo este la doar 20 de minute distanță de recordul all-time al lui Artola, cel care în sezonul 1977-1978 a reușit să mențină golul departe de poarta Barcelonei timp de 560 de minute. Bravo poate doborî acest record, un prim record și pentru el, cu ocazia următorului meci din campionat, cel cu Rayo Vallecano.

Alex B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here