transferuri fc barcelona 2016 2017Chiar dacă echipa se află în plin sprint final, având în față cele mai decisive meciuri ale sezonului pe toate cele trei fronturi ( ligă, cupă, Champions ), presa sportivă spaniolă, în special cea catalană, nu are nici o reținere în a publica informații cu plecări și veniri în perspectiva sezonului 2016-2017.

Ziarul Mundo Deportivo a publicat în ultima perioadă o adevărată avalanșă de informații pe această temă a transferurilor, bătând monedă pe faptul că FC Barcelona caută cu insistență pe piață un fundaș central și un atacant valoros. Pentru ca ecuația să fie completă, pe lngă nevoile clubului apar și cele ale jucătorilor care primesc oferte de la alte echipe, în special cei care nu prea au jucat pe durata acestui sezon. Balul de zvonuri este inaugurat cu plecările lui Bartra sau Vermaelen, primul spre Serie A, Fiorentina fiind echipa care și-l dorește cu insistență, în timp ce belgianul s-ar putea întoarce în Premier League. În schimbul celor doi, Barcelona ar încerca să îi aducă pe Marquinhos ( PSG ) și Laporte ( Athletic Bilbao), însă ultimele zile l-au adus în scenă și pe tânărul danez de doar 20 de ani, Andreas Christensen, fundaș central al celor de la Borussia Mönchengladbach, luat sub formă de împrumut de la Chelsea.

Tot în compartimentul defensiv, se pare ca Douglas are zilele numărate ca jucător blaugrana și rămâne de văzut ce are de gând Dani Alves ( 33 ani ) și cât de mare va fi tentația zecilor de milioane de euro oferite dinspre liga chineză.

Celălalt mare ziar sportiv din Barcelona, Sport, plusează în aspect ofensiv cu Ousmane Dembele, atacantul de doar 18 ani de la Rennes, evoluțiile fotbalistului fiind urmărite cu insistență de către Barcelona, care nu mai departe de week-end-ul trecut și-a trimis doi ”spioni” pentru a îl vedea la lucru. Dembele a reușit să marcheze un hat-trick în Rennes – Nantes 4-1, iar, după cum afirmă cei de la Sport, Barca vrea să îl încorporeze cât mai repede în rândurile primei echipe, ceea ce ar însemna plecarea unuia dintre cei doi atacanți de rezervă: Munir sau Sandro.

La mijlocul terenului, pe lângă revenirea accidentatului Rafinha, informații proaspete a adus postul de radio catalan RAC 1, jurnaliștii de acolo confirmând o ofertă de trei milioane de euro făcută de Barcelona către Villareal în încercarea de a îl recupera pe Denis Suarez, tânărul mijlocaș ( 22 ani ) făcând un foarte bun sezon în tricoul ”submarinului galben”. Luis Enrique l-a vrut încă din ianuarie, însă Villareal a refuzat să se despartă de jucător până la sfârșitul sezonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here