MUNIR FC BARCELONA ROMANIA

Echipa a doua a celor de la Real Madrid, condusă de Zinedine Zidane, se zbate în cea de-a treia categorie a fotbalului spaniol, fără nici un punct adunat în primele două etape, după ce a retrogradat recent din Segunda Division.

Explozia tinerilor jucători promovați de Luis Enrique în prima echipă a Barcelonei nu a picat deloc bine în birourile clubului ”blanco”, mai ales că doi dintre aceștia, Munir și Sandro, au fost refuzați de către antrenorii echipelor de juniori de la Real Madrid, considerându-se că nu se încadrează în standardele lor.

Cel mai elocvent e cazul lui Munir, puștiul cu origini marocane, născut la câteva zeci de kilometri de Madrid, în El Escorial. A fost racolat de către scouterii de la Atletico însă pentru a fi cedat celor de la Rayo Majadahonda, club a cărui micuță bază se afla în apropiere, la câțiva kilometri de școala în care Real Madrid își ține juniorii.

Cum a fost însă posibil ca Munir să ajungă la Barcelona ieșind din zona de influență a celor de la Real Madrid?

Munir a făcut furori la Rayo,marcând în ultimul său sezon acolo 32 de goluri în 29 de meciuri, iar ”granzii” au pus ochii pe el. Dosarul jucătorului a fost trimis de către scouteri către antrenorii de juniori de la Real Madrid, însă răspunsul a fost categoric ”Nu este tipul de fotbalist de care avem nevoie”. În aprilie 2011, Barcelona, intrigată de informațiile pe care le primise cu referire la Munir, și-a trimis un reprezentat la Majadahonda pentru a îl urmări pe viu în timpul meci. Puștiul a reușit un hat-trick atunci, iar în vara aceluiași an își făcea intrarea pe porțile academiei din La Masia. Randamentul său a fost spectaculos. 22 de goluri în primul sezon și ulterior golgeterul primei ediții UEFA Youth League, competiție recent înființată, câștigată de către echipa de juniori blaugrana.

Clauza sa de reziliere e relativ mică, doar 12 milioane de euro, însă pe Camp Nou se lucrează în această privință, urmând ca fotbalistului să i se ofere un nou contract, care să îl ferească de tentațiile primite dinspre cluburi precum Arsenal, Manchester City sau chiar Real Madrid, cu o clauză de reziliere de aproximativ 35 de milioane.

Sandro, o altă ratare a celor de la Real Madrid

Fotbalistul care recent a împlinit 19 ani, făcea senzație cu echipa de juniori a celor de la Deportivo Las Palmas pe parcursul sezonului 2008-2009. Ajunsese să aibă o medie de două goluri marcate pe meci, iar prestațiile sale au atras atenția celor de la Real Madrid. Reprezentanții clubului madrilen s-au reunit cu familia puștiului, însă oferta făcută a fost considerată nesatisfăcătoare de către aceștia din urmă. Barcelona a profitat de ocazia apărută, iar Sandro a devenit jucător blaugrana în 2009, părinții acestuia fiind convinși că fiul lor se poate forma în La Masia nu doar ca fotbalist, ci și persoană. Nu era vorba numai de o ofertă economică, ci de un stil de viață, de a forma caractere pe gazon și în afara lui. După cinci ani în La Masia, Sandro avea să debuteze într-un meci oficial cu echipa mare și o făcea în stil de mare campion, marcând golul victoriei în deplasarea de la Villarreal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here