barcelona ajax 3-1 liga campionilor

Se intrebau zilele trecute ziarele din Madrid, temându-se că argentinianul va putea bate recordul lui Zarra chiar pe Santiago Bernabeu, de ce a aceptat Luis Enrique refuzul lui Messi de a fi schimbat. Se întreabă acum, coleric, vehement chiar, de ce a fost schimbat Messi în meciul cu Ajax, denunțând faptul că a fost un paripe, o scenă de teatru bine montată, menită să spele imaginea ”lamentabilă” de sâmbătă, omițând faptul că scorul era 2-0 în favoarea Barcelonei și că Luis Enrique și-a odihnit starurile știut fiind faptul că următorul meci este El Clasico. A și spus-o antrenorul blaugrana la conferința de presă de după meci „Când se apropie meciul ăsta ( n.r. El Clasico ) mereu apar tot felul de interpretări”.

Acuzat că ar fi un mic dictator pe Camp Nou, Messi acționează ca atare. Așteaptă, observă, pune ordine, conduce, joacă unde vrea, când vrea și cât vrea. Mereu în beneficiul echipei, iar când Messi o face pe dictatorul pe terenul de joc, până și o echipă dezlânată se poate transforma în Dream Team. Pierdută încruntarea din perioada Tata Martino, lui Messi i-a revenit sclipirea în ochi și ritmul în ghete.

Ca orice dictator, Messi are un om de încredere, iar anul ăsta rolul i-a revenit lui Neymar, brazilianul, cu trese de locțiitor pe umeri, având la activ tot atâtea goluri cât meciuri jucate, majoritatea apărute din pasele lui argentinianului. De altfel, așa s-a și marcat primul gol în meciul cu Ajax, cu Messi sprijinit de către cei doi locotenenți ai săi, Rakitic și Pedro, pentru a îi împinge lui Neymar o minge, numai bună de transformat în cel mai pur stil ”Titi” Henry de către mâna sa dreaptă.

Faza de 2-0 arată o altă față a dictaturei lui Messi. Argentinianul l-a avut ca invitat pe vechiul camarad de arme Iniesta, cel alături de care a crescut și a trecut prin zeci, sute de războaie pentru a ajunge aici. Generalul palid din La Mancha, ieșit din cambuza în care s-a odihnit în ultimele săptămâni, l-a servit genial pe Messi, care mai avea puțin și intra și cu minge, și cu portar în poartă.

Au urmat schimbările de care vorbeam la început, iar o dată ieșit dictatorul de pe teren, au apărut și emoțiile de care nu aveam nevoie, efect al unei ușoare degringolade, încă o dată cu Pique trăgând gloanțe către proprii camarazi, parcă ținând morțiș să demonstreze că duce în spate o raniță mult prea mare și prea grea pentru el.

Urmează meciul de pe Bernabeu și doi nu e egal cu trei, iar asta o știu și dictatorul Messi, și mâna sa dreaptă. La ușă bate mareșalul Suarez, cu baioneta mult prea curată, însă extrem de ascuțită. Binecuvântată dictatură!

barcelona ajax 3-1barcelona ajax 3-1 liga campionilor 1sursă foto twitter

sursă grafic soccerway.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here