MESSI AJAX BARCELONA 0-2Îmbrăcați într-un  galben țipător – apropo, oribile tricouri – fotbaliștii Barcelonei au început meciul cu Ajax admirând superbul Amsterdam Arena, părând că sunt timorați de umbra vie a lui Johann Cruyff, rușinați parcă de faptul că s-au prezentat cu un stil mediocru tocmai în casa celui care a insuflat spiritul cu care Guardiola a dus această echipă în Olimpul fotbalului. Spun asta pentru că Ajax a măturat pur și simplu pe jos cu apărarea Barcelonei în prima parte a meciului și doar miopia bruscă a arbitrului la hențul lui Jordi Alba a făcut să nu apară în meci demonii care și-au făcut damblalele și precedentele două partide.

Fără Pique, pedepsit, deși Luis Enrique spune altceva, Barcelona i-a dat posibilitatea echipei olandeze să intre spre poarta lui Ter Stegen, excelent de această dată, în toate modurile posibile, în special pe banda unui Dani Alves. Barcelona s-a transformat, iar dacă înainte era prădătorul care își vâna victima până o obosea și o lăsa lată, acum rolurile practic s-au inversat, iar Ajax părea la un moment dat cel mai feroce leu din safari.

Barcelona îl are însă pe Messi și ar fi cazul ca Luis Enrique să pupe iconițe în stil iordănescian dacă vrea ca argentinianul să îl mai scoată din rahat atunci când e probleme, pentru că e cam singurul care o poate face, cu goluri sau cu pase, asta chiar dacă este departe de cea mai bună formă a sa. Repet, nu știu cu exactitate a cui e vina, deși Luis Enrique e cel care aprinde focul de artificii, însă echipa este o imitație ieftină, o chinezărie, departe de ce am văzut pe Camp Nou în ultimele sezoane. O Barcelona care joacă la rezultat, profitând de Messi ori de câte ori acesta o poate scoate la liman. Pentru că atunci când Messi are zile slabe, joacă prost până și bucătarul care servește micul dejun în La Masia.

Ajax a fost o echipă mult mai bună decât în meciul tur și chiar dacă a pierdut, doar lipsa de experiență a acestei echipe cu media de vârstă care trece cu puțin peste 22 de ani ne-a lipsit de o surpriză acră și azi.

Messi în prima repriză, Messi în a doua repriză după ce tot el i-a dat o pasă de pasă de gol lui Pedro. Restul? După cum spuneam, fără Messi, sunt demni de a juca la Barcelona B. Alves o ține așa încă de la începutul sezonului … trecut, iar în spatele lui poți bate toaca toată ziua că el nu bagă de seamă. Bartra, singurul care poate obține notă de trecere ( poate și Jordi Alba ), în special pentru faza în care a presat portarul Ajaxului, care ajunsese acolo unde nu îl chemase nimeni. Busquets, Rakitic și Xavi, dispăruți în misiune. Să vedem când și cum se întorc. Neymar ar trebui să își doneze salariul pe o lună după meciul ăsta. Luis Suarez: răbdare, răbdare, răbdare … deja am zis de trei ori cuvântul răbdare, cam tot atâtea meciuri de când a revenit. Mai avem. Cam până în ianuarie.

Nu. Nu îmi place această Barcelona. Chiar dacă a câștigat. Să fim recunoscători că îl avem pe Messi, cel mai bun jucător din lume chiar și atunci când joacă încălțat doar cu o gheată.

P.S. Luis Enrique are mult de recuperat dacă vrea să mă convingă că are stofă de mare antrenor.

Alex B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here