Barcelona – Valencia 4-2, un meci în care fanii cule au suferit mai mult decât ar fi trebuit, iar scorul e corect cu cele întâmplate pe gazon.

Se apropia finalul meciului, pe tabela de marcaj diferența era de doar un gol, iar cei din față ratau cu cu seninătate ocazie după ocazie. Din când în când, Valencia tresărea și prindea curaj pe câte un contraatac , iar în tribune se simțea frisonul unei egalări ce părea mai aproape decât un alt gol al Barcelonei, pentru că știm cu toții, ”ocaziile se răzbună”. Nu a fost cazul pentru că a apărut reapărutul Neymar. Brazilianul a făcut o cursă senzațională pe banda stângă, cursă la fel de senzațională ca prestația sa generală în acest meci, pentru a îi servi pe tavă un gol ce îi servește drept supapă de refulare contestatului Andre Gomes. Portughezul a reușit să marcheze primul său gol pentru Barcelona.

surs

Multe, foarte multe ocazii. De 28 de ori au tras fotbaliștii blaugrana la poartă, 13 dintre baloane prinzând spațiul porții, patru dintre ele fiind goluri. Nu se stă rău la capitolul ofensiv. Problema e de la brâu în jos. S-au luat două goluri iar senzația că e că acest sistem cu trei jucători pe linia de fund este foarte fragil și că îl face foarte vulnerabil pe Ter Stegen. Acest haos tactic s-a văzut în toată splendoarea lui la golul marcat de Munir, într-un moment când Valencia juca deja în zece oameni, după eliminarea lui Mangala, iar arbitrul se pregătea să fluiere finalul primei reprize.

Spuneam că numărul mare de ocazii, mai ales după pauză, nu acoperă aceste carențe de ordin tactic și e clar că pentru dubla cu Juventus sau pentru meciul cu Sevilla din campionat e nevoie de ceva mai mult. Cei din față își fac mai mereu datoria, Neymar e pe val, Luis Suarez pare un titirez,iar Messi poate profita acum, după ce a luat galben și stă următorul meci din campionat, pentru a recupera din forțe, însă când acolo, în avanposturi, nu se prinde o zi bună, problemele din celelalte compartimente devin și mai vizibile. Ultimul exemplu, Deportivo la Coruña.

E clar că această echipă ”desenată” de Luis Enrique e un proiect pe termen scurt, care joacă la ruleta rusească, ignorând că cea mai mică greșeală poate fi fatală, în campionat sau Liga Campionilor, poate chiar și în finala Cupei. Posibil ca acea dramatică întoarcere de rezultat din meciul cu PSG să îi fi dat aripi lui Luis Enrique pentru a insista cu 3-4-3, pentru că nu e un sistem pe care să îl fi inventat el și e departe de a îl fi perfecționat. Urmează o pauză datorată naționalelor, după care deplasare la Granada, duminică 2 aprilie, ora 21:45. Fără Messi.

rezumat video

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here