Au trecut 12 ani de zile de când Messi a ajuns în Barcelona. Au trecut multe încercări grele, injecții, titluri nenumărate, multe decepții, mult mai multe bucurii. Accentul argentinian al lui Leo nu a dispărut. Acum, țara care tocmai a sărbătorit un Mondial câștigat datorită unui gol marcat cu mâna simte panica. Panica de a rămâne fără cel mai bun fotbalist al planetei. Să sperăm că Argentina și naționala sa nu vor mai avea parte de serviciile lui Leo Messi. Pentru că nu îl merită.

Ceea ce merită dezbătut nu e motivul pentru care Leo Messi a decis să se lepede de naționala Argentinei ci de ce naiba a întârzâiat atât timp. Regula generală e ca un fotbalist să dea pasul înapoi când simte că nu mai poate din punct de vedere fizic, în jurul vârstei de 30 și ceva de ani. În cazul lui Messi e vorba de disperare, de neputință și frustrare, plus alte zeci și zeci de motive. ”Aș schimba toate titlurile câștigate pentru un Mondial cu Argentina” spunea Messi în urmă cu ceva vreme. Același Messi care era insultat de către galeria lui River la Mondialul Cluburilor din Japonia, același argentinian despre care ziarul Ole spunea că ”nu merită banderola de căpitan al naționalei” sau pe care Maradona a avut grijă mereu să îi lege pietre de moară de picioare, speriat ca nu cumva să îi ia locul cineva în toată această nebunie. Finala pierdută la Mondialul brazilian a fost punctul culminant, iar greșeala lui Messi a fost că nu s-a retras atunci. Nu a fost văzută o pasiune fotbalistică mai toxică, de parcă în naționala Argentinei nu existau antrenorul, Higuain sau Kun Aguero…

Panica s-a instaurat în Argentina. Posibil ca Leo să se întoarcă, pentru că mai are de oferit fotbal, însă ar fi o greșeală. Messi este o anomalie într-o lume care are ca idoli alt gen de fotbaliști și i s-a cerut mereu să dea același randament cu naționala ca cel cu Barcelona, ascunzând cu rea intenție faptul că el și-a făcut treaba în timp ce alți colegi nu. Cert e că, chiar dacă Argentina ar fi câștigat duminica trecută Copa America, s-ar fi spus că nu se poate compara cu un Mondial. Pierdută finala, mamele argentiniene își filmează acum plozii plângând, se dezvelesc statui, iar președinții îl imploră să nu plece. De parcă Messi are nevoie de un Mondial pentru a își construi o legendă deja construită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here