psg barcelona 3-2 liga campionilor

Părți bune și părți rele după meciul de la Paris. Una rea e că a sosit și prima înfrângere a sezonului, iar una bună e că ea nu e decisivă. Alta bună e că a putut fi văzut un Messi briliant, însă argentinianul nu poate de unul singur și aici intervine alta dintre părțile rele văzute, Neymar, oportunist, cu gulerul ridicat la tricou și puțin de oferit. Pentru așa ceva se găsesc jucători care costă de 20 de ori mai puțin.

După un astfel de meci e cât se poate de ușor să apelezi la critică, să spui că cei care nu au jucat ar fi făcut-o mai bine. Poți spune că Alves nu a ajuns nic în careul său, nici în cel advers, că Mathieu și Mascherano au reușit să îl readucă pe Pique în prim plan sau că Rakitic a părut un începător pe lângă mai tânărul Veratti. Asta doar ca entrant, pentru că ar urma felul principal din meniu, servit de Luis Enrique, încăpățânat să schimbe de la meci la meci câte ceva, capabil să își lase portarul titular pe banca de rezerve, neînvins în campionat, pentru a îi face loc unui tânăr de 22 de ani, talentat, însă căruia i-au tremurat picioarele la golul doi al echipei franceze.

Nu e cazul să insistăm băgând și mai adânc degetul in rană. Să sperăm că înfrângerea cu PSG este o sincopă normală a unui proiect pe termen lung, dacă despre asta e vorba în cazul lui Luis Enrique.

În linii generale, cu excepția lui Messi, care a luat notă de trecere destul de ridicată, toată echipa a rămas corigentă după meciul de marți-seară, în special compartimentul defensiv, caz aparte cel al lui Neymar care a fost prins cu fițuica de copiat în buzunar chiar în prima bancă, și va trebui să ofere mult mai mult dacă vrea să ia cu brio examenele viitoare. E adevărat, un elev nu poate scoate rezultate bune dacă nu beneficiază și de sfaturile unui dascăl priceput, care să nu se limiteze în a îi spune că doi plus doi egal cu patru.

Nu este o tragedie” este topicul pe care l-am văzut folosit de către mulți fani după acest meci. Să avem grijă. Suntem abia în primul trimestru , însă media totală de la sfârșit ia în considerare și primele note ale anului școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here