neymar messi fc barcelona romania

Băiatul de o sută de milioane de euro ( nu vom ști niciodată cu exactitate cât ), cel care a provocat fuga lui Rosell și meciuri mai mult prin tribunale decât pe gazon, Neymar, începe în sfârșit să scoată capul și pe Camp Nou. Folosit deocamdată rezervă de către Luis Enrique, care a insistat până acum cu Munir, copilul rețelelor sociale s-a agățat de fuselajul lui Messi pentru a își revendica locul în echipă, marcând două goluri prin care a arătat ce plus are în fața  juniorului cu origini marocane: ceva mai multă experiență în fața porții.

În primul sezon la Barcelona, Neymar a jucat alături de Messi ca titular doar 14 meciuri din 38 posibile și mai mult ca sigur e conștient de importanța bunei colaborări cu argentinianul. „Sper ca această societate ( Messi – Neymar ) să funcționeze și să progreseze. Ne cunoaștem din ce în ce mai bine ” spunea brazilianul extrem de bucuros după meciul câștigat în fața celor de la Athletic Bilbao. Un obiectiv destul de ușor de depășit dacă ținem cont că pe parcursul sezonului 2013-2014 a strâns o zestre de ”doar” 15 goluri si 13 pase decisive.

Rămâne de văzut dacă această societate va avea continuitate, însă după puținul pe care l-am văzut până acum, promite să dea rezultate.

Neconvocat cu Elche din cauza unei accidentări, Neymar a jucat până acum ultimele 30 de minute cu Villarreal și tot ultimele 28 din meciul cu Athletic Bilbao, un total de 58 de minute în care i s-a alăturat lui Messi. În ambele cazuri Neymar a fost trimis pe teren când pe tabela de marcaj scorul era 0-0. Cu Villarreal el a fost cel care a trimis în careu balonul de care a profitat Messsi pentru a îi face cadou golul lui Sandro, iar cu Bilbao a făcut dubla într-un moment în care începuseră să apară teama că vor fi pierdute primele puncte ale acestui campionat, dublă sponsorizată în totalitate de generozitatea lui Messi. Paradoxal, din cele 15 goluri marcate de brazilian sezonul trecut, nici măcar unul nu il are ca pasator decisiv pe Messi, fiind și acesta unul dintre motivele ratării titlului din campionat. Poate că așezarea tactică a lui Tata Martino, cu cei doi departe unul de altul sau poate că lentoarea cu care se poate caracteriza fotbalul văzut în 2013-2014, sunt unele dintre cauzele acestei fracturi, însă Luis Enrique știe că o colaborare bună între Messi și Neymar va fi vitală atât acum și mai ales atunci când în fața celor doi va apărea și Luis Suarez.

sursă foto weloba.cat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here