sergio busquets fc barcelona romania

Sergio Busquets ( 26 ani, Badia de Valles ), aruncat în fotbalul mare de către Pep, are de luat o revanșă particulară pe durata acestui sezon. Busi știe mai bine ca oricare alt jucător din actualul lot că Luis Enrique nu glumește când e vorba de disciplină. De altfel, Lucho nu prea a avut încredere în el atunci când antrena Barcelona B, însă Guardiola l-a urcat la echipa mare, văzând în el omul de care avea nevoie pentru a face de filtru în mijlocul terenului.

Învățând din respectiva experiență, Busquets a fost singurul care s-a retras la timp din escapada pe care a făcut-o alături de alți colegi la meciul de baschet dintre Statele Unite și Lituania. Nu au făcut-o însă Rafinha, Barta, Alves ( neconvocați ), Pique și Neymar ( rezerve ).

Cu lecția bine asimilată, Busquets a început cum nu se poate mai bine sezonul. Profitând de presiunea teribilă aplicată de coechipieri pe adversari, plasat perfect, Busi a fost la originea ambelor goluri marcate în meciul câștigat sâmbătă în fața celor de la Athletic Bilbao.

La golul de 1-0, Busquets a ”ginit” pasa riscantă trimisă de către Laporte, a recuperat balunoul și l-a lăsat imediat pe Messi în poziția de a îl asista decisiv pe Neymar.

busi 1

În schimb, la faza golul de 2-0, chiar dacă nu a recuperat, Busquets a participat iar, un-doi-ul său cu Messi permițându-i acestuia din urmă să galopeze pe bandă pentru a îl lăsa iar singur în fața porții pe Neymar.

busi 2

Nu sunt primele goluri din campionat la care Busquets are un aport vital. În prima etapă, în meciul cu Elche, Busi a interpretat magistral o fază a rivalilor, recuperând mingea la câțiva metri in interiorul terenului advers. Intercepția sa i-a permis să îi paseze decisiv lui Messi, care a marcat atunci golul de 1-0.

busi 3

Busquets, fotbalistul pe care Luis Enrique nu il dorea la Barcelona B, are o misiune, aceea de a îi demonstra acestuia că a greșit atunci și că poate deveni unul dintre oamenii săi de bază la noua FC Barcelona.

Prestația individuală a lui Sergio Busquets in FC Barcelona – Athletic Bilbao 2-0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here