rayo barcelona 0-2Barcelona se întorcea în Vallecas, acolo unde cu Tata Martino la cârmă, pierduse posesia balonului după multe, foooarte multe meciuri, fapt care a produs o cât se poate de încinsă polemică pe această temă pe durata ultimului sezon.

De această dată nu s-a mai pus problema posesiei, pentru că Rayo a avut și doi jucători eliminați, primul dintre ei, Morcillo, în prima parte a reprizei secunde, celălalt, Aquiño, chiar pe finalul meciului. Chiar si așa, cu posesia asigurată, cele două goluri ale meciului au fost marcate în urma unor contra-atacuri fulgerătoare, iar paradoxal, după prima eliminare din tabăra oaspeților, a intervenit și relaxarea. Putea fi un meci cu mult mai multe goluri marcate, însă indolența atacanților nu a mai schimbat nimic pe tabela de marcaj după pauză.

O victorie comodă, muncită pe durata primei reprize, însă cu o a doua parte de meci cât se poate de anesteziantă. Premiul zilei l-a luat portarul Claudio Bravo, care a bătut recordul all-time de imbatabilitate ce îl deținea Artola.

Urmează o pauză cauzată de meciurile naționalelor, după care meciuri pe teren propriu cu Eibar, in campionat, și cu Ajax în Liga Campionilor, doi adversari care ne pot ridica moralul în perspectiva marelui El Clasico de pe Santiago Bernabeu.

Neymar

Curios cazul acestui fotbalist. A jucat doar șase meciuri in campionat, nu în toate titular, însă are șapte goluri la activ, devenind golgeterul echipei, făcând asta fără să aibă prestații spectaculoase. Dacă îi putem carcateriza cumva acest start fulminant de sezon cuvintele potrivite ar fi oportunism dus la maximum.

Schimbări, schimbări, schimbări

Luis Enrique a surprins iar. L-a trimis pe Mathieu pe banda stângă, ca și cum l-ar fi tras de perciuni pe Jordi Alba pentru prestația de la Paris, iar in centrul apărării i-a pus pe Pique si Bartra. Rakitic a rămas pe banca de rezerve, iar in mijlocul terenului fanii au putut vedea trio-ul care atât de multe bucurii le-a adus în trecut: Busquets – Xavi – Iniesta. În față, Munir titular în locul lui Pedro.

Două goluri intr-un minut

După câteva încercări eșuate, o pasă lansată de Pique a zburat peste tot centrul terenului, a căzut în spatele apărării gazdelor , Messi a profitat și a deschis scorul în minutul 36 după ce l-a executat cu o scăriță pe Toño. La doar câteva zeci de secunde distanță, Neymar a profitat de o minge lasată perfect de un foarte activ Munir, pentru a ridica scorul la 2-0. Un minut suficient pentru a decide soarta celorlalte 89. (REZUMAT VIDEO)

Inedit

Pique e la prima sa pasă decisivă după 190 de meciuri jucate în La Liga

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here