Noul sistem tactic ales de Luis Enrique, acest controversat romb 3-4-3, nu numai că este foarte vulnearabil în partea defensivă, însă l-a scos dintre titularii pe unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei în ultimele sezoane: Jordi Alba.

Fundașul lateral este jucătorul cel mai afectat de această schimbare propusă și pusă în aplicare de Luis Enrique și din informațiile apărute în presa sportivă spaniolă începe să se gândească la o eventuală plecare. Fotbalistul știe însă că noua schemă tactică va dura până la finalul acestui sezon, însă decizia lui depinde de cine va fi numit antrenor și de planurile acestuia.

S-au vehiculat multe nume pe lista posibililor antrenori ai Barcelonei, însă unul singur îl îngrijorează pe Jordi Alba: Juan Carlos Unzue, actualul secund al lui Luis Enrique, considerat a fi adevăratul tactician în acest corp tehnic. Dacă Barcelona optează pentru a continua cu Unzue, considerând că e un om de-al casei și cunoaște deja echipa, e posibil ca acesta să continue cu sistemul 3-4-3 promovat de Luis Enrique și automat Jordi Alba va avea tot mai puține opțiuni de a fi titular.

Jordi Alba are un salariu de patru milioane de euro pe an la Barcelona, iar în ultimele zvonuri din presa spaniolă se vorbește de varianta Manchester City pentru el, club cu care s-a și pus în contact și i s-a propus o dublare de salariu. Guardiola are nevoie ca de apă de un fundaș lateral, însă e greu de crezut că FC Barcelona ia în calcul o despărțire de Jordi Alba. Totul depinde însă de numirea viitorul antrenor, de suma unei posibile oferte sosite de la clubul englez și de răbdarea fotbalistului.

Jordi Alba a sosit la Barcelona în 2012 și s-au plătit pentru el 14 milioane de euro Valenciei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here