messi rakitic barcelona granada 6-0Au trecut puține zile de la infamul meci de pe La Rosaleda, însă umbrele au dispărut ca prin farmec după meciul cu Granada ( REZUMAT VIDEO ). Messi a părut „el de siempre” și o dată cu el și echipa a arătat o altă versiune, mult mai plăcută ochiului. Inexplicabilă nu este o astfel de prestație, pentru că este ceva normal ținând cont că vorbim de cel mai bun fotbalist al planetei, ci cea din meciul cu Malaga, un meci în care suporterii, incluzându-l pe subsemnatul, aveau chef de a critica de la ultimul până la ultimul jucător trimis de pe teren de către Luis Enrique, luat și el la țintă. Cum altfel după o partidă în timpul căreia nu s-a trimis nici un șut pe spațiul porții?

Cert este că moralul blaugrana scăzuse puțin după pasul greșit făcut la Malaga, nu numai din cauza rezultatului ci mai ales al impresiei că fotbalul oferit de către echipa lui Luis Enrique era steril, sec, incapabil de a produce iluzii și speranțe în rândul fanilor. Senzația era că excelentele numere obținute în acest start de sezon deveniseră inutile, că se pierduseră calități precum precizia sau eficacitatea, ca să nu mai vorbim de estetic.

Fotbalul este imprevizibil, însă atunci când trimiți pe teren fotbaliști precum Rakitic, Xavi, Mathieu sau Messi, ai toate șansele de a recupera zâmbetul pierdut, de a reduce normalul în matca lui.

Să recunoaștem, Granada nu a fost un rival foarte exigent decât în primele minute ale meciului, iar bara porții apărată iar de Bravo și-a adus și ea aportul la un nou episod  cu final fericit în acest campionat.

1A surprins iar Luis Enrique cu schimbări în primul 11, lăsându-i în fața televizorului pe Pique, pe Jordi Alba și pe nefericitul Douglas, trimițându-l pe Xavi aproape de banda stânga a terenului, loc unde ne-am obișnuit să îl vedem pe Iniesta, rezervă de această dată. Spațiul ocupat atât amar de vreme de Xavi l-a păstrat pe un fenomenal Rakitic, căruia antrenorul pare să îi fi încredințat comanda totală la mijlocul terenului, convins de faptul că fotbalistul croat îi poate oferi ceea ce el cere: tehnică, viziune și forță, toate aplicate simultan.

A reapărut Messi și a făcut-o  la momentul potrivit, într-un mod magistral, asistent și marcator deopotrivă, avizând că își poate schimba profilul din mers, conștient că actuala Barcelona nu mai este echipa pe care Guardiola o făcea să deseneze interminabile trasee cu mingea și că se transformă în ceva mult mai abrubt, mai scorțos, de unde și senzațiile de mountaigne-rousse transmise de la un meci la altul, în decurs de doar trei zile. O Barcelona în care până și un fundaș central precum Mathieu își permite să atragă lumina reflectoarelor asupra lui și nu pentru că ar fi marcat în urma unei faze fixe, ci pentru că pur și simplu și-a făcut temele de nota 10. Francezul a fost omniprezent in defensivă, acoperindu-și poziția, iar când era nevoie și pe cea a colegilor de linie, fie el Mascherano, Alves sau Adriano.

Una peste alta, meciul cu Granada lasă în urmă o singură necunoscută. Va reuși Barcelona să repete o astfel de evoluție și marți, în Liga Campionilor, în fața celor de la Paris Saint-Germain?

Cifrele de după meci

Neymar este al cincilea fotbalist brazilian care marchează un hat-trick cu Barcelona în campionat după Rivaldo, Ronaldo, Romario și Evaristo. Este al doilea hat-trick al lui de când este la Barcelona. Primul, într-un meci de Liga Campionilor, împotriva celor de la Celtic Glasgow.

Messi nu mai marcase cu capul de peste un an de zile, din meciul cu Real Sociedad, jucat sezonul trecut ( 24 septembrie 2013 ).

Cu golurile marcate in poarta Granadei, Messi a ajuns la cota 401 goluri marcate ca jucător profesionist, 359 pentru Barcelona, 42 pentru naționala Argentinei. 248 dintre aceste goluri au fost marcate in campionat, fiind la doar trei goluri distanță de recordul all-time deținut de Telmo Zarra.

Reacții după meci

Luis Enrique:Am fost tentat să îl schimb pe Messi, însă e o încântare să îl vezi jucând, de aceea l-am lăsat pe teren toate minutele. Dacă Cristiano e Michael Jordan, Messi e Wilt Chamberlain, care a marcat 100 de puncte intr-un meci de NBA.

Meciul cu Real Madrid de pe Bernabeu, nici nu mă interesează, nici nu mă preopcupă. Nici măcar nu știu când vom juca acolo. Mă interesează PSG, însă nu mi-e clar ce 11 voi trimite pe teren. Am șifonierul plin de costume și pot alege ce vreau.”

Messi pe Facebook:Nu mi-am imaginat că voi atinge asemenea cote pe durata carierei mele. Voi munci din greu pentru a atinge și alte ținte.

2 3

sursă grafice ro.soccerway, sursă foto twitter

Alex B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here