Ter Stegen a completat mai multe pase ca orice fotbalist de la PSG: 28 din 32. De la echipa franceză, cele mai multe pase reușite le-au avut Verratti și Marquinhos, câte 26. ( sursă foto twitter )

Câlcâiul magic al lui Iniesta, lovitura liberă a lui Neymar, vârful ghetei lui Sergi Roberto… momente decisive ce compun această poveste istorică numită #remontada, Barcelona – PSG 6-1.

În spatele tuturor, la propriu, ultimul om din patrulă, cel desemnat ca ultim salvator, responsabilul cu stingerea incendiilor, erou tăcut al marelui meci: Ter Stegen. A primit cinci goluri în această dublă, însă a avut intervenții, în tur și în retur, fără de care acum am fi vorbit de o tragedie.

Parada lui Ter Stegen la acea acțiune din minutul 64 , în care Cavani s-a prezentat singur în fața lui pentru a îngropa definitv orice șansă a Barcelonei de a trece în sferturi e echivalentă cu un gol marcat de trio-ul MSN. E adevărat, a primit goluri, însă puteau fi mult mai multe dacă nu își întindea tentaculele în fața porții.

Scenariul ”remontadei„ a avut și pentru Ter Stegen un rol de erou, lăsând la o parte prestația de pe postul său. Cu 5-1 pe tabela de marcaj, cu nevoia de a marca încă un gol și cu mai puțin de un minut rămas din meci, Ter Stegen a urcat în careul advers. Aici se întâmplă una dintre fazele cele mai importante ale acestui final nebun de meci. Centrare în careu, minge respinsă spre centrul terenului și recuperată de Marco Verratti. Italianul are în fața lui terenul gol și undeva, la peste 50 de metri, poarta Barcelonei.

Apare însă, eroul invizibil și tăcut al Barcelonei. Ter Stegen îi fură mingea lui Verratti căruia nu îi trece altceva prin cap decât să ridice crampoanele spre tibia germanului. Arbitrul fluieră fault, iar ce a urmat e istorie. Ultimul om din ariegardă își făcuse încă o dată datoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here