ter stegen fc barcelona romaniaAdus vara trecută ca una dintre variantele de acoperire a postului lăsat liber de Victor Valdes, portarul german s-a văzut nevoit să accepte postul de rezervă în campionat, post peste care Claudio Bravo a știut să se facă stăpân cu prestații foarte bune încă de la începutul sezonului.

Titular în patru dintre cele cinci meciuri jucate de Barcelona în Copa del Rey ( în returul cu Huesca a jucat Masip ), Ter Stegen nu a încasat încă gol, spre deosebire de Liga Campionilor, acolo unde a primit cinci goluri în șase meciuri jucate. Apreciat pentru că ”știe cu mingea la picior”, germanul își așteaptă răbdător șansa de a prinde postul de titular și în campionat, demonstrând că poate fi una dintre piesele de bază în noua versiune a Barcelonei, o versiune care menține totuși portarul ca punct de plecare în elaborarea unui mare număr de acțiuni de atac.

Pe de altă parte, Luis Enrique este foarte mulțumit cu concurența pe care o are pentru postul de portar, un post pentru care se temea că o să apară probleme în momentul în care a acceptat să preia postul de antrenor al Barcelonei. Ter Stegen are medie de goluri primite de 0,5 pe meci, în timp ce Claudio Bravo, cu medie de 0,47 pe meci, este liderul acestui clasament între portarii din Primera Division. Cert e că pe Camp Nou nu i se mai duce dorul lui Valdes, unul dintre cei mai buni portari din istoria echipei.

sursă foto elperiodico.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here