Ideea clubului e clară. Nu o să plece mulți, urmează sa vină puțini. Nu sunt bani pentru investiții prea mari,  sezonul trecut s-a cheltuit prea mult, așa că cei din conducere consideră că strategia corectă e răbdarea. Răbdare cu Andres Gomes, jucător considerat în continuare ca fiind o garanție pentru a îi ține locul lui Busquets atunci când e cazul, răbdare cu tinerii din La Masia, sperându-se că unii dintre jucătorii tineri de la echipa B vor reuși să își găsească locul în echipa mare .

Plecarea lui Luis Enrique și numirea unui antrenor nou nu va schimba nimic din planurile conducerii. Mai mult, una dintre condițiile puse viitorului antrenor va fi să nu vină cu cereri în ceea ce privește transferurile. Barcelona vrea să transfere pe durata acestei veri trei jucători: un fundaș central, un lateral și un mijlocaș, așa că doar astea sunt singurele pretenții ce îi pot fi satisfăcute viitorului tehnician.

La capitolul apărare, Umtiti a reușit să se consolideze alături de Pique, însă este nevoie un al treilea fundaș central care să acopere acest post în cazuri de urgență, iar ideea Barcelonei e să caute un jucător tânăr, de perspectivă, în timp ce pentru poziția lăsată liberă de Dani Alves e nevoie urgentă de un fundaș lateral experimentat, de valoare. Experimentul cu Sergi Roberto părea să dea rezultate, însă a rămas la stadiul de experiment, iar Alex Vidail, între accidentări și prestații neconvingătoare, pare să fie unul dintre puținii jucători ce vor pleca pe durata acestei veri.


Al treilea și poate cel mai costisitor transfer pe care va trebui să îl suporte Barcelona o dată finalizat acest sezon este acela al unui mijlocaș. Trec anii peste Iniesta și nu mai poate juca toate meciurile unui sezon la nivelul cu care ne-a obișnuit până acum, așa că este nevoie de fotbalist care să preia ștafeta. Favoriții clubului sunt Thiago Alcantara, fotbalist care și-a manifestat disponibilitatea de se a întoarce pe Camp Nou, și italianul Marco Verratti, urmărit de ceva timp de către oficialii Barcelonei. Thiago ar avea cele mai mari șanse în acest triaj, însă ultimul cuvânt și cel mai important în cazul lui îl va avea de spus Bayern Munchen.

Lângă aceste trei transferuri pot apărea jucători din La Masia, una dintre bilele negre ale Luis Enrique fiind tocmai faptul că a ignorat pepiniera blaugrana în mod constant. Speranțe ar fi, însă atât timp cât tinerii de acolo sunt dați uitării de către responsabilii primei echipe, nu se pot face prea multe. Mboula, un puști de doar 18  ani, atacant, ar putea fi unul dintre cei ce vor fi promovați spre prima scenă dacă viitorul antrenor își întoarce privirea și către La Masia, la fel și Seung Woo Lee, dacă nu vor fi acceptate ofertele sosite pentru el de la echipe din Germania sau Anglia, însă această discuție, a tinerilor de la echipele mici, merită un articol separat.

La capitolul plecări, după cum spuneam la început, Barcelona nu are de gând să se despartă de prea mulți jucători. Pe lângă o posibilă plecare a lui Alex Vidail, celelaltți jucători intrați în această ecuație sunt Arda Turan, cu oferte tentante din China, Mathieu ( mai are doar un an de contract și va împlini 34 de ani) și posibil Rafinha, dacă primește o ofertă consistentă, care să mulțumească din punct de vedere financiar atât jucătorul cât și clubul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here