messi cristiano ronaldo

Întâmplător sau nu, la doar câteva ore după ce Real Madrid a clacat la Valladolid, în ziarul AS apare următorul text:

”În urmă cu câteva săptămâni, când negocierile dintre Leo Messi și Barcelona păreau blocate, în birorurile de pe Camp Nou a fost luată la modul serios posibilitatea ca fotbalistul să fie vândut imediat după mondialul brazilian. Nu era nici dorință, nici intenție, era un obiectiv, marea lovitură a verii. Mai mult, dintr-un birou vecin cu cel al președintelui azulgrana ( nu cel al lui Zubizaretta ) a fost trimis un e-mail către tatăl fotbalistului cu o propunere fabuloasă: dacă Barcelona reușea să îl vândă pe Messi în schimbul clauzei de reziliere ( 250 de milioane de euro ), clubul urma să-l recompenseze pe jucător cu 10% din această sumă.”

Textul, demn de un premiu SF, continuă:

”Barcelona acumula oferte pentru jucător, toate declinate, una după alta, de către fotbalist și impresarii lui. Era fericit la Barcelona, unde a avut mereu senzația că scrie o legendă. Pe lângă asta, Messi a avut impresia că imaginea sa se deteriora și că nimeni din club nu era dispus să sară în apărarea sa. A ajuns să vadă, citească și să asculte că era sever cu colegii săi, că nu se antrena bine, că alerga doar când avea chef … Normal, toate astea l-au iritat pe fotbalist, care, chiar dacă știa de intențiile clubului, nu a schițat nici o grimasă. ”

Dacă vă gândeați că mai bine de atât nu se poate, finalul e de senzație:

”AS v-a informat vara trecută că Messi a fost tatonat de câteva cluburi care îi ofereau tot ce el cerea. PSG ( care încă mai este interesată ), Chelsea și Manchester City au făcut oferte. Mai târziu a apărut Real Madrid, iar în urmă cu puțin timp s-a descoperit că cei care conduc Barcelona intenționau să îl vândă. Acum știți, pe lângă faptul că îl vindeau, îl mai și premiau pentru asta. Incredibil.”

Da. Incredibil. Asta este finalul unui text scris la doar câteva ore după acest Real Valladolid – Real Madrid 1-1, în urma căruia pe Santiago Bernabeu au revenit fantasmele trecutului, și cu puțin timp înainte de semnarea noului contract dintre Messi și Barcelona. E greu de crezut că cei care conduc Barcelona acum vor avea curajul să îl vândă pe Messi. O cât de mică intenție în această direcție ar echivala cu o sinucidere pentru ei, ținând cont cât de iubit este argentinianul pe Camp Nou.

Tactica nu e nouă în presa madrilenă, aparat de propagandă al președintelui Florentino Perez. Messi a deranjat mult, foarte mult, în ultimele sezone, făcând harcea-parcea proiectul de sute de milioane al lui Perez, pentru ca acum să apară teama că ”cea mai slabă Barcelona din ultimii ani” poate câștiga titlul, lăsând Real Madrid pe locul trei și obligând-o să joace preliminarii în Liga Campionilor. Avea nevoie Florentino de ceva cu care să devieze atenția fanilor merengue  de la acest nou eșec și ce este mai bun decât un atac la Messi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here